HU | EN

environment-economics-society BME Department of Environmental Economics

Important information

Contact

Secretariat:
Building Q, wing A, room 232
Telephone: (+36-1) 463 1941
Telefax: (+36-1) 463 1149

 

Postal address:
BME Department of Environmental Economics
Budapest
Magyar tudósok körútja 2
H-1117
Hungary

 

e-mail: kornygzd@eik.bme.hu

Events

Dummy Video Embed Article

2012. augusztus 23, csütörtök | Budapest

A társadalmi felelősségvállalás koncepciójával foglalkozó egyes kutatók véleménye és kutatásaik eredményei alapján ma már egyértelmű kapcsolat tételezhető fel a vállalati társadalmi felelősségvállalás (Corporate Social Responsibility – CSR) és a vállalat pénzügyi teljesítménye között. Chikán Attila például a kapcsolatot úgy látja, hogy a versenyképesség és a társadalmi felelősségvállalás lényegükből adódóan tartoznak össze, és a tartós versenyelőny elérése csak felelős üzleti magatartással valósítható meg. Porter és Kramer szimbiotikus kapcsolatot tételez fel, melyben a vállalat és a közösség kölcsönösen erősíti egymást sikereik elérése érdekében.

 

Azonban a CSR új értelmezéseként megjelenő koncepció értelmében a társadalmi felelősségvállalás helyett a „vállalatok stakeholderek iránti felelősségvállalásának” kell előtérbe kerülnie. Az indok az új koncepció mellett, hogy a társadalmi felelősségvállalás kifejezés azt sugallja, hogy a CSR pusztán kompenzációs tevékenység a vállalat üzleti folyamatai által okozott társadalmi érdekellentétek oldására. Az új értelmezés alapján egy vállalat alapvetően szolgálja a társadalom érdekeit, így a járulékos tevékenységek, mint például szponzoráció, jótékonyság helyett arra van szükség, hogy a vállalat az érintettjeinek érdekeit vegye minél inkább figyelembe és ez a szemlélet a vállalati stratégia részeként jelenjen meg. Ezen megközelítés alapján fontos lehet az elméletben megjelenő érdekelt fél koncepciók gyakorlati, vállalati megjelenésére koncentrálni. Ennek érdekében a napjainkban talán a leginkább a társadalmi felelősség gyakorlati megközelítésére fókuszáló eszköz, a társadalmi felelősségvállalás alapelveit rögzítő szabvány (ISO 26000) szintjén is érdemes lehet vizsgálni, hogy bizonyos érdekelt fél koncepciók hogyan jelennek meg, hogyan jelenhetnek meg.

 

Tanszékünk munkatársai által írt könyvben hosszan tárgyalják a fentebb említett új CSR koncepciót (Szlávik János szerk. [2009]: A vállalatok társadalmi felelősségvállalása; Complex Kiadó; ISBN: 9789632249827), illetve egyes munkatársak már a nemrégiben megjelent ISO 26000-es szabványt is vizsgálták és elemezték, melynek eredményeit hamarosan publikációk mutatják majd be.

A CSR új értelmezésében a társadalmi felelősségvállalás helyett a „vállalatok stakeholderek iránti felelősségvállalásának” kell előtérbe kerülnie. Az új értelmezés alapján egy vállalat alapvetően szolgálja a társadalom érdekeit; jótékonyság helyett az érintettek érdekeit figyelembe kell venni a vállalati stratégiában.